Делегітимація влади як глобальний виклик ХХІ століття - Яковлева, Лілія Іванівна; Яковлева, Л. І.; Yakovleva, Liliia I. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Для визначення сутності делегітимації влади як глобального виклику ХХІ століття необхідно окреслити межі поняття «легітимності». Передусім, створення класичного дослідницького канону щодо «легітимності» влади пов’язується із веберіанською традицією. В основі легітимності публічної влади знаходиться визнання громадянами легітимності певного соціального порядку. Легітимність, як і делегітимація характеризує ставлення індивідів не стільки до окремих політиків, скільки до соціального ладу.
Яковлева Л. І. Делегітимація влади як глобальний виклик ХХІ століття / Л. І. Яковлева // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 221-223.
Keywords: легітимність; делегітимація; публічна влада; історичний інституціоналізм; соціологічний інституціоналізм; дискурсивний інституціоналізм; інституціоналізм раціонального вибору; legitimacy; delegitimization; public power; historical institutionalism; sociological institutionalism; discursive institutionalism; rational choice institutionalism; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES