БШД як надійність передачі даних - Пунченко, Наталія Олегівна; Пунченко, Н. О.; Punchenko, Nataliia O. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Проаналізовано сучасний стан і перспективи впровадження бездротових широкосмугових технологій (БШД) у навігаційних системах України відповідно до діючих стандартів IALA. Розглянуто технічні особливості реалізації БШД на морських і прибережних об’єктах, а також наведено приклади цифровізації портової інфраструктури. Визначено основні виклики та напрями розвитку систем електронних комунікацій і мережевих технологій у морській галузі в умовах воєнного стану.
Пунченко Н. О. БШД як надійність передачі даних / Н. О. Пунченко // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 91-94. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30132
Keywords: бездротовий широкосмуговий доступ (БШД); цифровізація морської галузі; системи IALA