Відкритий метод координації як інструмент впливу на інтеграційні процеси у сфері освіти в рамках Європейського Союзу - Колесник, Вікторія Юріївна; Колесник, В. Ю.; Колесник, Виктория Юрьевна; Kolesnyk, Viktoriia Yu. (Одеса : Фенікс, 2014)
Відкритий метод координації — це новий інструмент впливу, який з однієї сторони, використовується державами-членами ЄС для того, щоб зробити національну політику у певних сферах, зокрема і освіти, більш незалежною від загальноєвропейської, з другої сторони, ЄС, в особі власних інститутів, використовує його як один із способів впливу на національну політику країн-учасниць ЄС, шляхом визначення загального напряму розвитку тих сфер, де компетенцією володіють держави-члени.
Колесник В. Ю. Відкритий метод координації як інструмент впливу на інтеграційні процеси у сфері освіти в рамках Європейського Союзу / В. Ю. Колесник // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 256-259.
Keywords: відкритий метод координації; інтеграційні процеси у сфері освіти; Європейський Союз; європейська інтеграція; открытый метод координации; интеграционные процессы в сфекре образования; Европейский Союз; европейская интеграция; open method of coordination; integration processes in the field of education; European Union; European integration