Поновлення як законодавча гарантія адекватності покарання - Захарченко, В. В. (Одеса, 2016)
У статті звертається увага на проблемні питання поновлення як законодавчої гарантії адекватності покарання, та робиться спроба запропонувати можливі шляхи їх вирішення. Зазначається, що законодавча гарантія адекватності покарання є одночасно і гарантією дотримання державою прав людини і громадянина, адекватного ставлення держави до особи.
Захарченко В. В. Поновлення як законодавча гарантія адекватності покарання / В. В. Захарченко // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 156-159.
Keywords: покарання; властивості покарання; юридична техніка; юридична конструкція покарання; поновлення покарання; адекватність покарання