Робоча програма навчальної дисципліни Методи побудови криптографічних систем Галузь знань 12 «Інформаційні технології». Спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації». Освітня програма Кібербезпека. Другий (магістерський) рівень - Йона, Лариса Григорівна (Одеса, 2024)
Дисципліна Методи побудови криптографічних систем є складовою частиною навчального процесу у підготовці фахівців зі спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації», а також обов’язковим компонентом освітньої програми для здобуття освітнього рівня «магістр» та має на меті формування у здобувачів уявлення про принципи побудови симетричних та асиметричних криптографічних систем, проблеми захисту інформації від порушення її конфіденційності, цілісності та доступності; принципи побудови та режими роботи блокових алгоритмів шифрування; розгляд концепції криптосистем з відкритим ключем; методи побудови схем електронно-цифрових підписів та керування криптографічними ключами.
Йона Л. Г. Робоча програма навчальної дисципліни Методи побудови криптографічних систем Галузь знань 12 «Інформаційні технології». Спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації». Освітня програма Кібербезпека. Другий (магістерський) рівень / Л. Г. Йона ; Міжнар. гуманітар. ун-т. – Одеса, 2024. – 14 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28477
Keywords: проблеми захисту інформації у системах комунікацій; напрями розвитку криптографії