Вина як суб'єктивна умова виникнення деліктних зобов'язань за правом стародавнього Риму - Гринько, Світлана Дмитрівна (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню вини як суб'єктивної умови виникнення деліктних зобов'язань за правом Стародавнього Риму. Зроблено висновки: римські юристи сформулювали принцип вини; формами вини були умисел і необережність; римляни розрізняли грубу необережність; різновидом необережної форми вини римляни називали diligentia e умисне вчинення делікту заподіювач шкоди завжди притягувався до відповідальності, а за необережне - тільки у випадках, передбачених законом.
Гринько С. Д. Вина як суб'єктивна умова виникнення деліктних зобов'язань за правом стародавнього Риму / С. Д. Гринько // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 71-77.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; вина; умисел; необережність; шкода; делікт; зобов'язання; відповідальність; diligentia; fault; intention; imprudence; harm; delict; obligations; responsibility