Особливості та зміст фінансово-правової відповідальності за порушення валютного законодавства - Єрохов, Віктор Миколайович; Ерохов, Виктор Николаевич; Yerohov Viktor Nikolaevich, Viktor N. (Одеса : Фенікс, 2014)
У статті розглянуті проблеми визначення фінансово-правової відповідальності в сфері валютних правовідносин на законодавчому рівні, взаємодія фінансово-правової відповідальності з адміністративною за аналогічні правопорушення у валютній сфері, проблеми їх співвідношення. Автором розглянуті наукові погляди на інституційну природу фінансово- правової відповідальності, запропоновано шляхи впорядкування взаємодії фінансових санкцій та адміністративних стягнень за правопорушення у валютній сфері.

This article considers the problem of determining the financial responsibility in the field of currency relations at the law-level, the interaction of financial responsibility with the administrative for a similar offense in the monetary area, the problems in their interaction. The author shows the approaches to the definition of the institutional nature of the financial liability and the ways to settle the financial sanctions and administrative sanctions for violations of currency legislation.

В статье рассмотрены проблемы определения финансово-правовой ответственности в сфере валютных правоотношений на законодательном уровне, взаимодействие финансово-правовой ответственности с административной за аналогичные правонарушения в валютной сфере, проблемы их соотношения. Автором рассмотрены научные взгляды на институциональную природу финансово-правовой ответственности, предложены пути упорядочения взаимодействия финансовых санкций и административных взысканий за правонарушения в валютной сфере.
Єрохов В. М. Особливості та зміст фінансово-правової відповідальності за порушення валютного законодавства / В. М. Єрохов // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 290-295.
Keywords: фінансово-правова відповідальність; валютне законодавство України; фінансові санкції; правопорушення у валютній сфері; адміністративні стягнення; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; финансово-правовая ответственность; валютное законодательство Украины; финансовые санкции; правонарушения в валютной сфере; административные взыскания; financial liability; Ukraine currency legislation; financial sanctions; violations in the monetary sphere; administrative penalties