Екологізація готелів як напрям розвитку готельно-ресторанного бізнесу - Тітомир, Л. А.; Коротич, О. М.; Халілова-Чуваєва, Ю. О. (My University, 2021)
Екоготелі – є перспективним напрямом розвитку індустрії гостинності. Південний регіон України володіє всіма необхідними ресурсами для створення екоготелів. В статті обґрунтована розробка концепції та проектування готелю екологічного спрямування. Попит споживачів на екологічні послуги розміщення значно переважає пропозицію. Досліджуються можливі шляхи виконання критеріїв міжнародної програми Green Key для можливого подальшого отримання сертифікату екологічного засобу розміщення. Розглянуті особливості проектування готелю із використанням сучасних будівельних енергоефективних технологій. Для контролю та зменшення споживання води пропонуються системи інтелектуального управління та інші заходи скорочення витрат. В готелях південних регіонів доцільно використовувати сонячну енергію, яку пропонується залучити для нагрівання води за допомогою термосифонних геліосистем. В екоготелі необхідно правильно поводитись з відходами, розподіляти та повторно перероблювати їх. Харчові відходи пропонується компостувати та використовувати в якості добрив. Частина відходів може відійти компанії з переробки. Для надання харчування пропонується заклад локальної кухні, для якого можна використовувати продукцію місцевих фермерів.
Тітомир Л. А. Екологізація готелів як напрям розвитку готельно-ресторанного бізнесу / Л. А. Тітомир, О. М. Коротич, Ю. О. ХаліловаЧуваєва // Економіка харчової промисловості. - 2021. – Т. 13, вип. № 3, С. 88-93. DOI: 10.15673/fie.v13i3.2136
Keywords: екоготелі; екологічна сертифікація; тенденції розвитку готелів; технології будівництва готелів; проектування готелів