Окремі особливості спадкового та шлюбного договорів - Берназ-Лукавецька, Олена Михайлівна; Bernaz-Lukavetska, Olena M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Окремі аспекти спадкового та шлюбного договорів відіграють значну роль у системі приватноправового регулювання майнових відносин, адже ці правові механізми надають сторонам можливість самостійно визначати правову долю свого майна та врегульовувати взаємні права і обов’язки. Водночас їхня правова природа, функції та сфери застосування суттєво різняться, що підкреслює важливість їхнього всебічного наукового вивчення.
Берназ-Лукавецька О. М. Окремі особливості спадкового та шлюбного договорів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 82-84. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32983
Keywords: договір; шлюбний договір; спадковий договір; сторони договору; спадкування; contract; marriage contract; inheritance contract; parties to the contract; inheritance