Антидискримінаційні гарантії та розвиток концепції дискримінації у практиці Європейського суду з прав людини - Дрьоміна-Волок, Наталія Вікторівна; Дрёмина-Волок, Наталия Викторовна; Dromina-Voloc, Nataliia V. (Одеса : Фенікс, 2013)
У статті аналізується становлення та розвиток концепції дискримінації у практиці Європейського суду з прав людини. підкреслюється важливість інтерпретаційних змін у підході суду щодо цієї концепції, зокрема, позитивна тенденція розширення меж її застосування. аналізуються відповідні рішення суду, акцентується увага на справах про прояви расової дискримінації як найсерйознішої форми дискримінації.

В статье анализируется становление и развитие концепции дискриминации в практике европейского суда по правам человека. подчеркивается важность интерпретационных изменений в подходе суда к данной концепции, в частности, положительная тенденция расширения границ ее применения. анализируются соответствующие решения суда, акцентируется внимание на делах о проявлениях расовой дискриминации как наиболее серьезной формы дискриминации.

The emergence and development of the concept of discrimination in the practice of the European Court of human Rights are examined in the article. The importance of interpretational changes in the Court’s approach to the concept is emphasized, particularly the positive trend to expand the boundaries of its application. The author analyzes the corresponding decisions of the Court, and focuses on the cases of racial discrimination as the most serious form of discrimination.
Дрьоміна-Волок Н. В. Антидискримінаційні гарантії та розвиток концепції дискримінації у практиці Європейського суду з прав людини / Н. В. Дрьоміна-Волок // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 231-250.
Keywords: Європейський суд з прав людини; Європейська конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; права людини; дискримінація; Европейский суд по правам человека; Европейская конвенция о защите прав человека и основных свобод; права человека; дискриминация; European Court of Human Rights; European Convention for the Protection of human Rights and fundamental freedoms; human rights; discrimination