Легалізація в механізмі дії права - Манько, Д. Г. (Херсон : Грінь Д. С., 2014)
Монографія присвячена дослідженню сутності легалізації як особливої правової процедури у механізмі дії права. Були виявлені та проаналізовані принципи, ознаки, види та форми легалізації. Встановлено порядок співвідношення між легалізацією та формалізацією права, механізмом дії права, процедурно-процесуальним механізмом права та іншими категоріями. Значну увагу приділено питанням підвищення ефективності легалізаційної діяльності та характеристиці окремих традиційних видів легалізаційних процедур, зокрема: визнанню (легалізації) державної влади, підтвердженню чинності документів та підписів що їх скріплюють, визнанню окремих субєктв права та видачі дозволів на здійснення певної діяльності, узаконенню грошових кошті та іншого майна. Розрахована на науковців, юристів-практиків, працівників органів державної влади, усіх, хто цікавиться питаннями возведення певних об’єктів у стан що відповідає чинному законодавству
Манько Д. Г. Легалізація в механізмі дії права : монографія / Д. Г. Манько. – Херсон : Грінь Д. С., 2014. – 322 с.
Keywords: легалізація; дія права; динаміка права; статика права; правозастосування