Ґенеза права як соціального явища: до постановки проблеми - Моісеєнкова, С. О.; Моисеенкова, С. О.; Moiseienkova, S. О. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядається правогенез як соціально-обумовлений правовий феномен у його взаємозв’язку з явищами об’єктивної реальності. Аналізуються наявні погляди щодо виникнення та становлення права як одного з видів соціальних норм.

Генезис права как социального явления: к постановке проблемы. В статье рассматривается правогенез как социально обусловленный правовой феномен в его взаимосвязи с явлениями объективной реальности. Анализируются существующие взгляды относительно возникновения и становления права как одного из видов социальных норм.

Genesis of law as a social phenomenon: the formulation of the problem. The purpose of the article is to study the genesis of law as a social and legal phenomena in it connection to the phenomena of objective reality. The existing views on the emergence and development of law as one of the types of social norms were herein analyzed.
Моісеєнкова С. О. Ґенеза права як соціального явища: до постановки проблеми / С. О. Моісеєнкова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 77-84.
Keywords: право; ґенеза; правогенез; соціум; суспільство; право; генезис; правогенез; социум; общество; law; genesis; legal genesis; socium; society