Ідея кримінальної відповідальності держави в Комісії міжнародного права ООН - Важна, К. А.; Важна, Е. А.; Vazhna, K. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті описано сутність концепції кримінальної відповідальності держави; висвітлено позицію, основні висновки і рішення Комісії міжнародного права ООН щодо питання криміналізації відповідальності держави та встановлення відмінного режиму відповідальності держави за міжнародні злочини. Автор дійшла висновків, що питання про кримінальну відповідальність держави актуалізується в умовах глобалізації світу.
Важна К. А. Ідея кримінальної відповідальності держави в Комісії міжнародного права ООН / К. А. Важна // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 189-196.
Keywords: кримінальна відповідальність держави; міжнародний злочин; уголовная ответственность государства; международное преступление; state criminal responsibility; international crime