Психологія медіації та вирішення конфліктів у правоохоронній діяльності : навчально-методичний посібник до програми підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності (262 «Правоохоронна діяльність») - Цуркан-Сайфуліна, Юлія Василівна; Цуркан-Сайфуліна, Ю. В. (Чернівці, 2025)
Навчально-методичний посібник підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни «Психологія медіації та вирішення конфліктів у правоохоронній діяльності» для здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність». Посібник охоплює питання психологічної природи конфліктів, особливостей конфліктної поведінки в правоохоронних колективах, сучасних методів профілактики та врегулювання конфліктів, а також принципів і практики медіації у діяльності органів сектору безпеки. Окрему увагу приділено розвитку комунікативних навичок, емоційній саморегуляції, стресостійкості, культурі ненасильницького вирішення конфліктів і формуванню позитивного психологічного клімату в колективах. Посібник призначений для магістрів спеціальності «Правоохоронна діяльність», викладачів, науково-педагогічних працівників, психологів і практичних співробітників правоохоронних органів, які прагнуть удосконалити професійні компетентності у сфері комунікації, профілактики конфліктів та застосування медіаційних технологій у службовій діяльності.
Цуркан-Сайфуліна Ю. В. Психологія медіації та вирішення конфліктів у правоохоронній діяльності : навч.-метод. посібник до програми підготовки здобув. вищої освіти другого (магістер.) рівня спец. (262 «Правоохоронна діяльність») / Цуркан-Сайфуліна Ю. В. - Чернівці, 2025. - 99 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30778
Keywords: психологічна природа конфліктів; навички медіації; суперечності у правоохоронній діяльності; психологічні чинники конфліктної поведінки; методи емоційної саморегуляції; медіаційні технології