Генеза правового регулювання права мирного проходу територіальним морем іноземних військових кораблів - Аверочкіна, Тетяна Володимирівна; Аверочкина, Татьяна Владимировна; Averochkina, Tetyana V. (Тернопіль, 2012)
Автор зазначає, що на сьогодні склалася практика повідомного характеру відвідання військовими кораблями територіальних морів іноземних держав та можливість цих держав у разі недодержання такими відвідувачами необхідних правил проходу зажадати від них залишення меж територіального моря, що цілком відповідає вимогам безпеки та недоторканості державних кордонів морських держав.
Аверочкіна Т. В. Генеза правового регулювання права мирного проходу територіальним морем іноземних військових кораблів / Т. В. Аверочкіна // Розвиток України в ХХІ столітті: економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та правові проблеми : зб. тез допов. XIII Міжнар. наук.-практ. інтернет-конфер. (м. Тернопіль, 15 лист. 2012 р.). – Тернопіль, 2012. – С. 80-82.
Keywords: територіальне море; прохід; мирний прохід; іноземні військові кораблі; правила мирного проходу