Інтерпол як міжнародна організація боротьби зі злочинністю: сучасні напрямки розвитку - Лялевич, Т. Г.; Lyalevich, T. G. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті визначає головні задачі і цілі Iнтерполу на сучасному етапі , які полягають у наступному: — забезпечення найбільш широкого співробітництва між зацікавленими органами кримінальної поліції в рамках діючого національного законодавства країн-учасниць Iнтерполу й у строгій відповідності з положеннями Всесвітньої декларації прав людини; — заснування і розвиток усіх необхідних органів, що будуть ефективні в боротьбі з загальнокримінальною злочинністю.
Лялевич Т. Г. Інтерпол як міжнародна організація боротьби зі злочинністю: сучасні напрямки розвитку / Т. Г. Лялевич // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 170-172.
Keywords: Інтерпол; міжнародна боротьба зі злочинністю; розшук правопорушників, що ховаються на чужій території; співробітництво держав в області боротьби зі злочинністю; Міжнародна організація кримінальної поліції (МОКП); міжнародні організації по боротьбі зі злочинністю; боротьба із загальнокримінальною злочинністю; Интерпол; международная борьба с преступлениями; розыск преступников, которые прячутся на чужой територии; сотрудничество государств в области борьбы с преступлениями; Международная организация уголовной полиции; международные организации по борьбе с преступлениями; борьба с общекриминальной преступностью; Interpol; international fight against crime; wanted criminals who are hiding in the opponent's territory; cooperation of States in the fight against crime; International Criminal Police Organization; international organizations to combat crime; the fight against crime, a common criminal