Кадрове забезпечення НДУСЕ як складова експертного забезпечення розслідування злочинів у військовій сфері - Шереметов, Сергій; Шереметов, С.; Sheremetov, Sergii (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Проаналізовано проблеми, які виникають при проведенні судових військових експертиз, повʼязаних із військовими злочинами в Збройних Силах України (далі–ЗСУ) та правоохоронних органах, на які розповсюджуються статути ЗСУ, повʼязаних з їх повсякденною та оперативною (бойовою) та іншою діяльністю в умовах триваючої збройної агресії та воєнного стану в Україні. Приділено увагу проблемі комплектування підрозділів НДУСЕ з проведення військової експертизи кадрами. Визначено необхідність, удосконалення нормативної бази, формування спеціалізованих експертних осередків та впровадження сучасних інформаційних технологій. Окрему увагу приділено організаційно–правовим аспектам та практичним проблемам реалізації експертної діяльності у воєнний час.
Шереметов С. Кадрове забезпечення НДУСЕ як складова експертного забезпечення розслідування злочинів у військовій сфері. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 543-554. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33591
Keywords: судова військова експертиза; криміналістика; воєнні злочини; військові кримінальні правопорушення; доказування; воєнний стан; військова техніка; озброєння