«Юриспруденція рівності» та прото-норми jus cogens в контексті поняття «aequitas» - Дрьоміна-Волок, Н. В.; Дрёмина-Волок, Н. В.; Dromina-Volok, N. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Впродовж всього тривалого і суперечливого шляху — від становлення концепції природного права та не завжди «рівної», втім підпорядкованої певному баченню справедливості рівності — до виникнення імперативних норм jus cogens та зобов’язань erga omnes — очевидним є намагання знайти баланс між пріоритетом найвищої справедливості та свободою волевиявлення у міжнародному праві.
Дрьоміна-Волок Н. В. «Юриспруденція рівності» та прото-норми jus cogens в контексті поняття «aequitas» / Н. В. Дрьоміна-Волок // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 226-228.
Keywords: «юриспруденція рівності»; міжнародне та національне антидискримінаційне право; «jus cogens»; aequitas; справедливість; "юриспруденция равенства"; международное и национальное антидискриминационное право; справедливость; "Jurisprudence of equality"; international and national anti-discrimination Law; justice