Деякі чинники функціонування та еволюції політичних режимів - Колесник, Юлія Михайлівна (Одеса, 2014)
У статті висвітлено особливості деяких об’єктивних та суб’єктивних чинників формування та еволюції політичних режимів. Проаналізовано вплив ідеологічних факторів на ефективність здійснення політики. Розглянуто вплив політичного режиму на зміст та ефективність політики. В статье освещены особенности некоторых объективных и субъективных факторов формирования и эволюции политических режимов. Проанализировано влияние идеологических факторов на эффективность осуществления политики. Рассмотрено влияние политического режима на содержание и эффективность политики. The features of some objective and subjective factors of forming and evolution of the political modes are lighted up in the article. Influence of ideological factors on efficiency of realization of policy is analyzed. Influence of the political regime on maintenance and efficiency of policy is considered.
Колесник Ю. М. Деякі чинники функціонування та еволюції політичних режимів / Ю. М. Колесник // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 230-234.
Keywords: політичний режим; об’єктивні чинники політичних режимів; суб’єктивні чинники політичних режимів; ефективність політики; политический режим; объективные факторы политических режимов; субъективные факторы политических режимов; эффективность политики; political mode; objective factors of political modes; subjective factors of political modes; efficiency of policy