Оцінка доказів адміністративним судом за внутрішнім переконанням - Лях, Н. Л.; Lyakh, N. L. (My University, 2009)
Стаття присвячена питанню доказування в адміністративному судочинстві, зокрема здійсненню оцінки доказів адміністративним судом. Окремо розглянуті внутрішні і зовнішні чинники, що впливають на внутрішньо переконання судді. Автором допускається можливість судової помилки при здійсненні адміністративного судочинства.

Статья посвящена вопросу доказывания в административном судопроизводстве, в частности осуществлению оценки доказательств административным судом. Отдельно рассмотрены внутренние и внешние факторы, воздействующие на внутренне убеждение судьи. Автором допускается возможность судебной ошибки при осуществлении административного судопроизводства.

Article devoted to the question of proof in administrative proceedings, including the appraisal of evidence by the Administrative Court. Separately considered internal and external factors affecting the internal convictin of Sudge. The author admitted the implementation of administrative justice.
Лях Н. Л. Оцінка доказів адміністративним судом за внутрішнім переконанням / Н. Л. Лях // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 438-445.
Keywords: процес судового доказування; оцінка доказів; адміністративне судочинство; категорія «совість»; внутрішнє переконання суддів; процесс судебного доказывания; оценка доказательств; категория «совесть»; внутреннее убеждение судей; административное судопроизводство; administrative justice; legal evidence process; appraisal of evidence; category of "conscience"; the internal convictin of Sudge