Актуалізація концепту Україна у поетичному дискурсі Т. Г. Шевченка - Боєва, Е. В.; Боева, Э. В.; Boyeva, E. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті досліджується лінгвокультурологічний концепт Україна у поетичній мовотворчості Т.Г. Шевченка. З’ясовано, що завдяки епітетним детермінантам концепт Україна у поезії здатний до продукування нових культурних кодів.
Боєва Е. В. Актуалізація концепту Україна у поетичному дискурсі Т. Г. Шевченка / Е. В. Боєва // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 45-50.
Keywords: концепт; Україна; епітет; текст; мовна картина світу; Украина; эпитет; текст; языковая картина мира; consept; Ukraine; epithet; text; a language picture of the world