Етнопсихологія : навчально-методичний посібник - Шмаленко, Юлія Іванівна; Будяченко, Ольга Миколаївна; Афонін, Дмитро Сергійович (Одеса : Видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2026)
Посібник розроблено для здобувачів вищої освіти. Видання містить систематизований виклад теоретичного матеріалу у формі конспекту лекцій, практичні завдання та методичні рекомендації для самостійного опрацювання дисципліни. Посібник охоплює ключові питання етнопсихології як науки про психологічні особливості етносів, їхню ментальність, культурні традиції та міжетнічну взаємодію. Структура видання сприяє ефективному засвоєнню навчального матеріалу та формуванню професійних компетентностей у галузі етнопсихологічних досліджень. Призначено для всіх, хто цікавиться проблемами етнопсихології.
Шмаленко Ю. І., Будяченко О. М., Афонін Д. С. Етнопсихологія : навч.-метод. посіб. Одеса, 2026. 252 с. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33597
Keywords: етнопсихологія, етнічна ідентичність, міжкультурна комунікація, етнічні стереотипи, етноцентризм, акультурація, культурна адаптація