Історичний розвиток засобів аудіо, відеоконтролю в слідчій практиці та їхнього нормативного регулювання - Сердюк, А. В.; Сердюк, А. В.; Serdyuk, A. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Стаття присвячена дослідженню генезису засобів аудіального та візуального контролю в оперативно-розшуковій діяльності з подальшою трансформацією в слідчу діяльність як певних негласних слідчих (розшукових) дій.

Историческое развитие средств аудио-, видеоконтроля в следственной практике и их нормативного регулирования. Статья посвящена изучению генезиса средств аудиального и визуального контроля в оперативно-следственной деятельности с дальнейшей трансформацией в следственную деятельность, как определенных негласных следственных (розыскных) действий.

The historical development of audio -, video control facilities in the investigatory practice and normative regulation of them. Article examines the genesis of funds auditory and visual control in operational investigative activity with subsequent transformation in the investigative activity, as specific undercover investigative (search) actions.
Сердюк А. В. Історичний розвиток засобів аудіо, відеоконтролю в слідчій практиці та їхнього нормативного регулювання / А. В. Сердюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 200-205.
Keywords: оперативно-розшукові засоби; оперативно-розшукова діяльність; негласні слідчі (розшукові) дії; аудіоконтроль; відеоконтроль; технічні засоби; оперативно-следственные средства; оперативно-следственная деятельность; негласные следственные (розыскные) действия; аудиоконтроль; видеоконтроль; технические средства; operational investigative tools; operational investigative activities; undercover investigation (search) actions; audio control; video control; technical tools