Оцінка довжини регенераційної секції ВОСП з КАМ модуляцією - Педяш, Володимир Віталійович; Педяш, В. В.; Конюхов, П. О.; Телятник, Д. П. (Одеса : ФОП Бондаренко М. О., 2021)
У роботі досліджені характеристики якості каналу когерентної ВОСП OTH OTU3 з модуляцією КАМ-16. Розроблено імітаційну модель MatLab відповідної системи передачі і отримана залежність ймовірності помилки біта від протяжності лінії. Виконано зіставлення характеристик ВОСП для трьох розповсюджених типів оптичного волокна. Встановлено, що найбільша протяжність регенераційної секції в 1600 км відповідає волокну типу Corning LEAF. Channel quality characteristics of a coherent optical transmission system with quadrature amplitude modulation are investigated in this paper. A MatLab simulation model of the corresponding transmission system was developed and the dependence of bit error probability from the length of the line was calculated. The characteristics of transmission systems for three types of optical fibers are compared. It is found that the maximum length of the regeneration section of 1600 km corresponds to the fiber type Corning LEAF.
Педяш В. В. Оцінка довжини регенераційної секції ВОСП з КАМ модуляцією / В. В. Педяш, П. О. Конюхов, Д. П. Телятник // Технічне регулювання, метрологія, інформаційні та транспортні технології : матер. ХІ Міжнар. наук.-практич. конф. (Одеса, 22-23 жовт., 2021 р.) / ред. А. А. Габер, Т. І. Ганєва. – Одеса : ФОП Бондаренко М. О., 2021. – С. 196-199.
Keywords: ВОСП; волокно; спотворення; сигнал; вірогідність помилки; квадратурна амплітудна модуляція; когерентний прийом; optical communication system; fiber; distortions; signal; bit error probability; quadrature amplitude modulation; Research Subject Categories::TECHNOLOGY