Правовий статус суб’єктів соціального діалогу на територіальному рівні - Наумов, Д. В.; Наумов, Д. В.; Naumov, D. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
У статті досліджено правовий статус суб'єктів соціального діалогу у сфері праці на територіальному рівні. Визначено проблемні аспекти створення та діяльності професійних спілок, розкрито питання участі органів державної влади та місцевого самоврядування на територіальному рівні соціального діалогу. Вносяться пропозиції щодо вдосконалення норм трудового законодавства України, які регулюють проведення соціального діалогу.

Правовой статус субъектов социального диалога на территориальном уровне. В статье исследован правовой статус субъектов социального диалога в сфере труда на территориальном уровне. Определены проблемные аспекты создания и деятельности профессиональных союзов, раскрыты вопросы участия органов государственной власти и местного самоуправления на территориальном уровне социального диалога. Вносятся предложения по усовершенствованию норм трудового законодательства Украины, которые регулируют проведение социального диалога

The Legal Status of Subjects of Social Dialogue at the Territorial Level. The article examines the legal status of subjects of social dialogue in the field of labour at the territorial level. Author studies problematic issues of the establishing trade unions and employers' organizations, some legal aspects of the governmental representation at the territorial level of social dialogue in the sphere of labour. Proposals on improvement of the norms of the labor legislation of Ukraine, which regulate the conduction of social dialogue, are introduced.
Наумов Д. В. Правовий статус суб'єктів соціального діалогу на територіальному рівні / Д. В. Наумов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 98-105.
Keywords: соціальний діалог; суб'єкти соціального діалогу; організації роботодавців; професійні спілки; органи виконавчої влади; социальный диалог; субъекты социального диалога; организации работодателей; профессиональные союзы; органы исполнительной власти; social dialogue; subjects of social dialogue; employers' organizations; trade unions; executive branch authorities