Еволюція міжнародно-правового статусу Європейського поліцейського відомства - Чередник, Д. В.; Cherednyk, D. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті автор проводить дослідження еволюції правового статусу Європола, виділяючи в його розвитку чотири етапи. Аналізуючи зміст прийнятих договорів ЄС за період 1992-2009 рр., автор доходить висновку, що правовий статус Європолу підлягав багаторазовому трансформуванню, кінцевим результатом якого є створення «нового» Європолу, органу з частковою автономією, централізованою системою та міжнародною правосуб’єктністю. Вищевикладене свідчить про всебічну інтеграцію Європолу у систему ЄС.
Чередник Д. В. Еволюція міжнародно-правового статусу Європейського поліцейського відомства / Д. В. Чередник // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 159-165.
Keywords: міжнародне право; право Європейського Союзу; правовий статус; Європол; Європейський Союз; международное право; право Европейского Союза; правовой статус; Европол; Европейский Союз; International Law; Law of the European Union; legal status; Europol; European Union