Реалізація образного компонента єврейського концепту ШАББАТ засобами сучасної англійської мови - Нідзельська, Ю. М.; Нідзельська, Юлія Михайлівна; Nidzelska, Yu. M. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню образного складника єврейського концепту ШАББАТ у сучасній англійській мові. Проаналізовано прямі та непрямі засоби, зокрема метафоричні конструкції англійською мовою, за допомогою яких реалізується досліджуваний концепт.

The given article deals with the investigation of the imaginative component of the Jewish concept Sabbath in Modern English. In this article direct and indirect means, metaphors in particular, with a help of which this concept has been analyzed in the English language.
Нідзельська Ю. М. Реалізація образного компонента єврейського концепту ШАББАТ засобами сучасної англійської мови / Ю. М. Нідзельська // Одеський лінгвістичний вісник.– 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 181-185.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; метафора; концепт; поняттєвий; образний; оцінний бік концепту; metaphor; concept; notional; imaginative; evaluative components of the concept