Свобода віросповідання в Україні як об'єкт кримінально-правової охорони - Лихова, С. Я. (Одеса, 2018)
У статті окреслено свободу віросповідання як природне право людини, як її можливість мати, приймати, змінювати, сповідувати релігійні або інші переконання, здобувати релігійну освіту й утримуватися від дій, ненсумісних із релігійними чи іншими переконаннями людини.
Лихова С. Я. Свобода віросповідання в Україні як об'єкт кримінально-правової охорони / С. Я. Лихова // Кримінальне право в умовах глобалізації : матер. Міжнар. наук.-практ. конфер. (м. Одеса, 25 травня 2018 р.) / Кафедра кримінального права НУ "Одеська юридична академія". - Одеса, 2018.. – С. 30-34.
Keywords: свобода віросповідання; права людини; юридичне забезпечення; міжнародні документи з прав людини; законодавство України; релігійні організації; держава