Об'єктивне та суб'єктивне в категорії «інтерес» - Чепис, О. І.; Чепис, О. И.; Chepys, О. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Розкриття сутності інтересу вимагає відповіді на питання, яким явищем він виступає - об'єктивним, суб'єктивним чи об'єктивно-суб'єктивним. У результаті аналізу існуючих у філософській та юридичній науках концепцій автор доходить висновку, що інтерес — діалектична категорія. Автором також запропоноване власне визначення ітересу: інтерес - це прагнення суб'єкта задовольнити потреби соціального характеру, що проявляється у його вибірковій позиції стосовно об'єктивних умов існування і реалізується ним шляхом діяльності у суспільних відносинах.
Чепис О. І. Об'єктивне та суб'єктивне в категорії «інтерес» / О. І. Чепис // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 56-65.
Keywords: інтерес; законний інтерес; суб'єктивне право; потреба; мотив; діяльність; интерес; законный интерес; интересы общества; субъективное право; потребность; деятельность; interest; legal interest; interests of society; equitable right; necessity; reason; activity