Проблеми міжнародно-правового регулювання інформаційної безпеки - Войтович , П. П.; Voytovich, P. P. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті висловлює стурбованість у зв’язку з можливістю використання колосального потенціалу інформаційних кібернетичних технологій в інтересах забезпечення війсково-політичної переваги, силового протистояння, шантажу, тим самим відкриваючи нові напрямки гонки озброєнь . Проблеми заборони розробки і використання інформаційної зброї і, як наслідок, інформаційної війни навряд можуть бути визначені лише на міждержавному рівні. Значної уваги цим питанням приділяють міжнародні організації (ООН, ЄС, СНД, ШОС, ОЕСР), які на сьогодні зосередилися на пошуку загальних підходів до вирішення правових проблем міжнародної інформаційної безпеки.
Войтович П. П. Проблеми міжнародно-правового регулювання інформаційної безпеки / П. П. Войтович // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 42-44.
Keywords: прогрес в інформаційно-технологічній сфері; прогресс в информационно-технологической сфере; progress in the information technology field; інформаційна безпека; информационная безопасность; Information Security; інформаційні війни; информационные войны; правові проблеми міжнародної інформаційної безпеки; правовые проблемы международной информационной безопасности; legal problems of international information security