Експетрне забезпечення розслідування інтернет-шахрайства з дорогоцінним камінням та металами, що вчинені організованими групами - Чіпко, Наталія; Chipko, Nataliia (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто деякі способи вчинення шахрайства, що вчинене організованою групою, з дорогоцінним камінням та металами, за допомогою мережі Інтернет. Враховуючи, специфіку предмета злочину, вказано на найбільш актуальні види судових експертиз, їх характеристику, під час розслідування таких кримінальних правопорушень. The abstract discusses some methods of committing fraud involving precious stones and metals by organized groups using the Internet. Given the specific nature of the crime, the most relevant types of forensic examinations and their characteristics during the investigation of such criminal offenses are indicated.
Expert support for investigating internet fraud involving precious stones and metals committed by organized groups
Чіпко Н. Експетрне забезпечення розслідування інтернет-шахрайства з дорогоцінним камінням та металами, що вчинені організованими групами / Н. Чіпко // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 143-146. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31256
Keywords: шахрайство; судова експертиза; дорогоцінне каміння та метали; організована злочинність; форми кібершахрайства; fraud; forensic examination; precious stones and metals; organized crime; forms of cyber fraud