Психологічна діагностика професійної придатності особи до поліцейської діяльності - Барко, В. В.; Барко, В. І. (Одеса, 2022)
Психологічна діагностика професійної придатності особи до поліцейської діяльності. Ми виходили з того, що на кожному етапі становлення професіонала професія пред'являє певні вимоги до інтелекту, мислення, пам'яті, уваги, особистісних якостей та інших психічних функцій особистості. Психологічна придатність особи відображує саме відповідність індивідуально-особистісних особливостей людини вимогам службової діяльності (об’єктивний компонент придатності), а також узгодженість змісту діяльності з інтересами, потребами і схильностями особи (суб’єктивний компонент психологічної придатності).
Барко В. В., Барко В. І. Психологічна діагностика професійної придатності особи до поліцейської діяльності / В. В. Барко, В. І. Барко // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.15-19.
Keywords: психологічна діагностика; професійна придатність; поліція; дослідження; особистісні характеристики