Кібербулінг у системі детермінант девіантної поведінки молоді - Артюх, Надія; Артюх, Н.; Artiukh, Nadiia; Козаченко, Віталій; Козаченко, В.; Kozachenko, Vitalii (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено кібербулінг як одну з ключових детермінант девіантної поведінки молоді в умовах цифрового суспільства. Проаналізовано кримінологічні ознаки, соціально–психологічні наслідки онлайн–насильства та напрями його профілактики. The theses examine cyberbullying as one of the key determinants of deviant behavior among young people in the digital society. The criminological characteristics, socio–psychological consequences of online violence, and directions for its prevention are analyzed.
Артюх Н., Козаченко, В. Кібербулінг у системі детермінант девіантної поведінки молоді. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 308-312. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33600
Keywords: кібербулінг; девіантна поведінка; молодь; онлайн– насильство; кримінологія; cyberbullying; deviant behavior; youth; online violence; criminology