Програмна реалізація процесу пошуку простих чисел засобами NVIDIA CUDA : бакалаврська робота - Чернецький Володимир Андрійович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 51 сторінках основного тексту і 70 сторінках загального тексту, містить 3 розділи, 37 рисунків, 2 таблиці, 2 додатка, 27 використаних джерел. Метою виконання роботи є проектування, розробка, тестування та оцінка ефективності CUDA-реалізацій різних алгоритмів пошуку простих чисел. Об'єктом роботи є методи та засоби організації процесу пошуку простих чисел з використанням графічного процесора. Предметом роботи є техніки розробки та реалізації різних алгоритмів пошуку простих чисел з використанням програмно-апаратної платформи NVIDIA CUDA. В результаті аналізів результатів тестування та профілювання програмних СPU- та CUDA-реалізацій різних алгоритмів пошуку простих чисел встановлено, що використання CUDA-технології для рішення складних обчислювальних задач, зокрема для пошуку простих чисел за допомогою решета Ератосфена, колісної факторизацїі та тесту Мілера-Рабіна, значно зменшує час виконання та навантаження на центральний процесор, тому заслуговує подальших досліджень. The thesis consists of 51 pages of main text and 70 pages in total, containing 3 chapters, 37 figures, 2 tables, 2 appendices, and references to 27 sources. The aim of this work is the design, development, testing, and evaluation of CUDA implementations of various prime number search algorithms. The object of the work is methods and means of organizing the process of searching for prime numbers using a graphics processor. The subject of the work is the techniques for developing implementations of various prime number search algorithms using the NVIDIA CUDA software-hardware platform. Analysis of the testing results and profiling of CPU and CUDA implementations of various prime number search algorithms revealed that the use of CUDA technology for solving complex computational tasks, particularly for prime number search using the Sieve of Eratosthenes, wheel factorization, and Miller-Rabin test, significantly reduces execution time and central processor load. Therefore, it deserves further investigation.
Чернецький В. А. Програмна реалізація процесу пошуку простих чисел засобами NVIDIA CUDA : бакалаврська робота / В. А. Чернецький. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 70 с.
Keywords: прості числа; решето Ератосфена; колісна факторизація; решето Аткіна; тест Мілера-Рабіна; числа Мерсена; тест Люка-Лемера; Visual Studio; мова C++; NVIDIA CUDA; GPU; CPU; prime numbers; Sieve of Eratosthenes; wheel factorization; Sieve of Atkin; Miller-Rabin test; Mersenne numbers; Lucas-Lehmer test; C++