Доктрина "політичного питання" в українському виборчому праві - Афанасьєва, Мар'яна Володимирівна; Afanasyeva, Maryana V.; Афанасьева, Марьяна Владимировна (My University, 2013)
Стаття розкриває проблематику взаємодії політики та права у сучасному виборчому праві України. Зазначаються загальні засади політичної юриспрупреднції як методологічного підходу до пізнання конституціно-правових явищ та процесів. Наводяться приклади застосування доктрини "політичного питання" до виборчої сфери в Україні. Звертається увага на подекуди суб'єктивістський характер діяльності з розробки українського виборчого законодавства.
Keywords: вибори; виборче право; доктрина "політичного питання"; політична доцільність; політична юриспруденція; прагматизм; выбори; избирательное право; доктрина "политического вопроса"; политическая целесообразность; политическая юриспруденция; election; electoral law the doctrine of «political question»; political advisability; political jurisprudence; pragmatism