Тенденція взаємодії світської та релігійної сфер в деяких країнах прецедентного права - Дудченко, Валентина Віталіївна; Дудченко, В. В.; Дудченко, Валентина Витальевна; Dudchenko, Valentyna V.; Коваленко, Є. О.; Коваленко, Е. А.; Kovalenko, Ye. O. (Одеса: Фенікс, 2019)
Проаналізовано правовий статус релігій різних релігійних конфесій, національні гарантії індивідуальної і колективної свободи совісті, віри і культу в деяких країнах, спільною рисою яких є common law (загальне право) і що ці країни виразно тримаються традиції англо-американського права. Основне і фундаментальне право релігійної свободи висвітлено як одне із загальних принципів права і його складової частини. Обґрунтовано підхід до релігійного феномену і церков як до втілення культурної ідентичності і самосвідомості народів, груп чи меншин.

Проанализированы правовой статус религий разных религиозных конфессий, национальные гарантии индивидуальной и коллективной свободы совести, веры и культа в некоторых странах, общей чертой которых является common law (общее право) и эти страны определенно держатся традиции англо-американского права. Основное и фундаментальное право религиозной свободы освещены как одно из общих принципов права и его составной части. Обоснованно подход к религиозному феномену и церквей как к воплощению культурной идентичности и самосознания народов, групп или меньшинств.

The legal status of religions of different religious denominations, national guarantees of individual and collective freedom of conscience, religion and worship in some countries, the common feature of which is common law and that these countries clearly adhere to the traditions of Anglo-American law. The basic and fundamental right of religious freedom is highlighted as one of the general principles of law and its integral part. The approach to the religious phenomenon and churches as to the embodiment of cultural identity and self-consciousness of peoples, groups or minorities is substantiated.
Дудченко В. В. Тенденція взаємодії світської та релігійної сфер в деяких країнах прецедентного права / В. В. Дудченко, Є. О. Коваленко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 220-233.
Keywords: правовий статус релігій; національні гарантії свободи совісті; віри і культу; культурна ідентичність і самосвідомість народів; правовой статус религий; национальные гарантии свободы совести; веры и культа; культурная идентичность и самосознание народов; legal status of religions; national guarantees of freedom of conscience; faith and worship; common law; cultural identity and self-consciousness of nations; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE