Роль та вплив номоканонів Візантії на становлення сучасної правової системи України - Арабаджи, Н. Б.; Луканцова, Т. Л. (Одеса: Гельветика, 2022)
В статті проведено історико-правовий аналіз становлення візантійського законодавства та його впливу на формування східнослов'янської юриспруденції. З'ясовано основні тенденції трансформації римського права та визначено закономірності його розвитку, що мають суттєве значення і в період реформування сучасного українського законодавства.
Арабаджи Н. Б., Луканцова Т. Л. Роль та вплив номоканонів Візантії на становлення сучасної правової системи України / Н. Б. Арабаджи, Т. Л. Луканцова // «Чорноморські наукові студії»: матер. VIII Всеукраїнської мультидисциплінарної конференції ( м. Одеса 24 червня 2022 року) / Одеса: Гельветика, 2022. – С. 16-19.
Keywords: Візантія; номоканони; християнство; сучасна правова система України; Візантійсько-римське церковне законодавство