Взаємозв'язок змін до Кримінального кодексу України та практики Європейського Суду з прав людини - Острогляд, О. В. (Одеса, 2016)
У статті розкрито роль Європейського суду з прав людини та вплив його практики на здійснення національної юрисдикції в Україні. Автором зроблено висновок, що зміни, які вносяться до КК часто призводять до того, що особа зневірившись в національних засобах захисту порушеного права змушена звертатися до ЄСПЛ.
Острогляд О. В. Взаємозв'язок змін до Кримінального кодексу України та практики Європейського Суду з прав людини / О. В. Острогляд // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 59-63.
Keywords: Кримінальний кодекс України; права людини; Європейський суд з прав людини; практика Європейського суду з прав людини; конвенційні цінності; юридична визначеність