Теоретико-методологічні засади вивчення етнополітичних дезінтеграційно-інтеграційних процесів - Явір, Віра Анатоліївна; Явір, В. А.; Явор, Вера Анатольевна; Yavir, Vira A. (Одеса: Фенікс, 2017)
У статті представлено теоретико-методологічні засади вивчення етнополітичних дезінтеграційно-інтеграційних процесів. Зокрема за допомогою системного та порівняльного аналізу визначено місце та роль етнополітичної дезінтеграції та інтеграції серед етнополітичних явищ та процесів, виявлено та досліджено притаманні їм характеристики. Узагальнено вузьке розуміння дезінтеграції/інтеграції як певного етнополітичного процесу та широке методологічне – як критерію спрямування розвитку етнічних (етнополітичних) процесів

В статье представлены теоретико-методологические основы изучения этнополитических дезинтеграционно-интеграционных процессов. В частности с помощью системного и сравнительного анализа определены место и роль этнополитической дезинтеграции и интеграции среди этнополитических явлений и процессов, выявлены и исследованы присущие им характеристики. Обобщено узкое понимание дезинтеграции / интеграции как определенного этнополитического процесса и широкое методологическое – в качестве критерия направления развития этнических (этнополитических) процессов.

The article presents theoretical and methodological bases for studying ethnopolitical disintegration and integration processes. In particular, with the help of system and comparative analysis, the place and role of ethnopolitical disintegration and integration among ethnopolitical phenomenas and processes are determined, and their inherent characteristics are discovered and studied. A narrow understanding of disintegration / integration as a specific ethnopolitical process and broad methodological – as a criterion for the development of ethnic (ethnopolitical) processes have been generalized.
Явір В. А. Теоретико-методологічні засади вивчення етнополітичних дезінтеграційно-інтеграційних процесів / В. А. Явір // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 69-78.
Keywords: дезінтеграція; інтеграція; етнополітологія; дезінтеграційно-інтеграційні процеси; дезинтеграция; интеграция; этнополитология; дезинтеграционных-интеграционные процессы; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE