Функціонування електронного правосуддя у системі цивільного судочинства україни - Дрогозюк, Крістіна Борисівна (Одеса : Фенікс, 2017)
У статті розглядаються тенденції цивільного судочинства України в сфері запровадження електронних (комп’ютерних) технологій. Досліджуються основні новели проекту «Електронний суд» в Україні, а саме, механізми функціонування Єдиної судової інформаційної системи, обов’язковості електронної комунікації з судом. Окреслено положення проекту Цивільного процесуального кодексу України 2017 р. щодо електронних доказів, нового способу виклику до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України. Констатовано, що загальний підхід до електронізації судочинства торкнувся і питання форми судових рішень.
Дрогозюк К. В. Функціонування електронного правосуддя у системі цивільного судочинства україни / К. В. Дрогозюк / Інформаційні технології у судочинстві: матер. всеукр. наук.-практ. конф., яка проводиться в рамках тижня цивільного процесу (Одеса, 18 квітня 2017 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф. Голубєвої Н.Ю. – Одеса : Фенікс, 2017. – С. 92-94.
Keywords: електронне судочинство; інформаційні технології; електронні докази; електронна комунікація; відеоконференцзв’язок