Універсальні темпоральні обмеження змісту зобов’язань - Маковій, Віктор Петрович; Маковій, В. П.; Makovii, Viktor P. (Одеса, 2018)
Стаття містить дослідження правового часу в універсальних загальних положеннях зобов’язального права як соціально-правового явища, що забезпечує оперативність цивільного обороту, дисциплінує учасників суспільних взаємин, створює передумови для компромісного вирішення питання конфлікту інтересів у різних площинах людського буття. Здійснене системне дослідження вагомої частини правових інститутів універсальних положень зобов’язального права в межах цивільного законодавства та суміжних галузей на предмет установлення місця темпоральних величин у складі відповідного механізму правового регулювання. Установлене безпосереднє, опосередковане та побіжне закріплення темпоральних категорій у структурі механізму правового регулювання зобов’язальних відносин, а також виокремлене спеціальне правове регулювання таких відносин з огляду на окремий правовий режим, визначений спеціальним законодавством.
Маковій В. П. Універсальні темпоральні обмеження змісту зобов’язань / В. П. Маковій // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2018. – Вип. 31. – С. 15-20.
Keywords: строк; термін; час; зобов’язання; механізм правового регулювання; зміст; виконання; припинення; здійснення; обмеження; term; time; obligation; mechanism of legal regulation; content; execution; termination; implementation; restriction; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE