Сучасне розуміння кримінального закону - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, О. В.; Kozachenko, Oleksandr V.; Адаменко, Катерина Андріївна; Адаменко, К. А.; Adamenko, Kateryna A. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
У статті окреслено особливості сучасного кримінально-правового регулювання, яке характеризується розширенням предмета та метода такого регулювання. Щодо предмета регулювання, то він розширюється за рахунок майбутнього включення в кримінальний закон кримінальних проступків. Натомість метод кримінального права характеризується існуванням поряд з кримінальною відповідальністю інших кримінально-правових заходів. Запропоноване нове визначення та виділені спеціальні ознаки, які поряд із загальними ознаками нормативно-правового акта та закону характеризують кримінальний закон, формують нове розуміння кримінального закону як основного джерела кримінального права.
Козаченко О. В. Сучасне розуміння кримінального закону / О. В. Козаченко, К. А. Адаменко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 99-108.
Keywords: нормативно-правовий акт; закон; кримінальний закон; кримінальний проступок; кримінально-правові заходи; normative-legal act; law; criminal law; criminal offense; criminal-law measures; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE