Діахронічний аспект реалізації категорії емотивності в текстах англомовної поетичної пасторалі - Редька, І. А.; Редька, Інна Анатоліївна; Redka, I. A. (Одеса, 2016)
У статті розглядаються модифікації протомоделі зміни емотивності пасторального вірша. З’ясовано, що на противагу протомоделі, яка передбачає емотивний поворот від негативної до позитивної текстової тональності, у варіативних моделях емотивний поворот може відбуватися у протилежному напрямі, що фіксується у відповідних стилістичних засобах.

The article studies modifications of emotivity manifestation in English pastorals. It has been proved that contrary to the invariant model of emotivity manifestation that presupposes the emotive turn from a negative to positive textual tone, its variants reveal the change of emotivity in the opposite direction via networks of stylistic means.
Редька І. А. Діахронічний аспект реалізації категорії емотивності в текстах англомовної поетичної пасторалі / І. А. Редька // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 91-95.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; пастораль; емотивність; емотивний поворот; стилістичний засіб; pastoral poem; emotivity; emotive turn; stylistic means