Компонент для автоматичного рефакторингу коду в Visual Studio : бакалаврська робота - Новоставський Григорій Сергійович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 53 сторінках основного тексту і 58 сторінках загального тексту, містить 3 розділи, 17 рисунків, 1 додаток, 37 використаних джерел. Метою роботи є моделювання, програмна реалізація та оцінка ефективності компонента для автоматизованого рефакторингу коду на мові програмування C# у IDE Visual Studio. Об'єктом дослідження є процес автоматичного рефакторингу коду C# у середовищі розробки Visual Studio. Цей процес вибирається для дослідження через його значущість у покращенні якості програмного забезпечення та полегшенні процесу його розробки. Об'єкт дослідження охоплює аспекти автоматизації та оптимізації рефакторингу коду в зазначеному середовищі. Предметом дослідження є техніка розробки та використання компонентів користувача для автоматичного рефакторингу коду на мові програмування C# в середовищі Visual Studio. Предмет дослідження складається з інструментів, які використовуються для аналізу та покращення якості коду. У кваліфікаційній роботі розроблено компонент для автоматичного рефакторингу. Проведено аналіз наявних методів та інструментів для автоматичного рефакторингу, проведено моделювання компонента, розроблено алгоритми для виявлення та усунення недоліків у коді, протестовано розроблений компонент на прикладах брудного коду. The qualification work is set out on 53 pages of the main text and 58 pages of the general text, contains 3 sections, 17 figures, 1 appendix, 37 references. The aim of this work is to model, implement, and evaluate the effectiveness of a component for automated code refactoring in the C# within the IDE Visual Studio. The object of the research is the process of automatic C# code refactoring in the Visual Studio development environment. This process is chosen for study due to its significance in improving software quality and facilitating the development process. The object of the research encompasses aspects of automation and optimization of code refactoring in the specified environment. The subject of the research is the technique of developing and using user components for automatic code refactoring in the C# programming language within the Visual Studio environment. The subject of the research consists of tools used for analyzing and improving code quality. In the qualification work, a component for automatic refactoring has been developed. An analysis of existing methods and tools for automatic refactoring has been conducted, the component has been modeled, algorithms for detecting and eliminating code deficiencies have been developed, and the developed component has been tested on examples of messy code.
Новоставський Г. С. Компонент для автоматичного рефакторингу коду в Visual Studio : бакалаврська робота / Г. С. Новоставський. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 58 с.
Keywords: refactoring; automation; diagram; flowchart; component; Visual Studio; Roslyn; C# language; application; рефакторинг; автоматизація; діаграма; блок-схема; компонент; мова C#; застосунок