Кримінальна відповідальність військовослужбовців: актуальні проблеми та виклики - Берш, Анастасія Яковлівна; Берш, А. Я.; Bersh, Anastasiia Ya. (Одеса : Фенікс, 2026)
В умовах воєнного стану питання кримінальної відповідальності військовослужбовців набуває особливої актуальності. Збройна агресія проти України спричинила не лише необхідність посилення обороноздатності держави, але й актуалізувала потребу забезпечення належного правопорядку у військових формуваннях. Дотримання дисципліни, виконання наказів та суворе додержання статутних правил є необхідною передумовою ефективного функціонування Збройних Сил України. У зв’язку з цим кримінально-правова охорона порядку проходження військової служби набуває ключового значення, а проблеми застосування норм щодо відповідальності військовослужбовців потребують комплексного аналізу.
Берш А. Я. Кримінальна відповідальність військовослужбовців: актуальні проблеми та виклики. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 431-434. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33247
Keywords: кримінальна відповідальність; військовослужбовці; воєнний стан; criminal liability; military personnel; martial law