Рішення Європейського суду з прав людини як критерій оцінки діяльності міліції України - Войціховський, А. В.; Voitsihovsky, A. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
У статті досліджується практика розгляду заяв Європейським судом з прав людини стосовно діяльності органів внутрішніх справ України; дається узагальнення судових рішень та визначення вимог, що містяться у них стосовно України; з’ясовуються позитивні зміни у діяльності міліції у галузі захисту прав людини, зокрема в сфері протидії катуванням та жорстокого поводження.

В статье исследуется практика рассмотрения заявлений Европейским судом по правам человека относительно деятельности органов внутренних дел Украины; дается обобщение судебных решений и определение требований, которые содержатся у них относительно Украины; выясняются позитивные изменения в деятельности милиции в отрасли защиты прав человека, в частности в сфере противодействия истязаниям и жестокого обращения.

In the article practice of consideration of statements the European court is probed on human rights in relation to activity of organs of internal affairs of Ukraine; generalization of court decisions and decision of requirements which are contained for them in relation to Ukraine is given; positive changes turn out in activity of police in industry of defence of human rights, in particular in the field of counteraction tortures and legal cruelty.
Войціховський А. В. Рішення Європейського суду з прав людини як критерій оцінки діяльності міліції України / А. В. Войціховський // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 415-425.
Keywords: Європейський суд з прав людини; органи внутрішніх справ; права людини; катування; жорстоке поводження; Европейский суд по правам человека; органы внутренних дел; права человека; истязания; жестокое обращение; the European court on human rights; organs of internal affairs; human rights; tortures; legal cruelty