Технології політичного маніпулювання - Єфтєні, Наталія Миколаївна; Єфтєні, Н. М.; Ефтени, Наталья Николаевна; Yeftieni, Nataliia M. (Одеса: Фенікс, 2018)
В статті розглядаються проблеми технологій політичного маніпулювання, які з розвитком демократичних процесів набувають одне з центральних місць. Зазначається, що з становленням соціально-правової держави необхідно обирати такі політичні технології, що будуть виключати тиск і насилля, одночасно впливаючи та змінюючи поведінку людей.

В статье рассматриваются проблемы технологий политического манипулирования, которые с развитием демократических процессов приобретают одно из центральных мест. Отмечается, что со становлением социально-правового государства необходимо выбирать такие политические технологии, которые будут исключать давление и насилие, одновременно влияя и изменяя поведение людей.

The article explores the problems of technologies of political manipulation, which, with the development of democratic processes, become one of the central places. It is noted that with the emergence of a socio-legal state, it is necessary to choose such political technologies that exclude pressure and violence, while simultaneously influencing and changing the behaviour of people.
Єфтєні Н. М. Технології політичного маніпулювання / Н. М. Єфтєні // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 208-214.
Keywords: політичне маніпулювання; політичні технології; соціально-правова держава; тиск; насилля; политическое манипулирование; политические технологии; социально-правовое государство; давление; насильство; political manipulation; political technologies; social-legal state; pressure; violence; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE