Доступність професії адвоката - Мутаф, В. А. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті досліджуються особливості реалізації міжнародного стандарту доступу до адвокатської діяльності в межах націонаьного правового регулювання. Висвітлюються ключові проблеми невідповідності українського законодавства міжнародним засадам правового регулювання адвокатської діяльності. Окрему увагу приділено питанням стажування осіб, які мають намір стати адвокатами, та монополії адвокатів на представництво інтересів клієнтів в органах судової влади.
Мутаф В. А. Доступність професії адвоката / В. А. Мутаф // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 56-58.
Keywords: доступ до адвокатської діяльності; монополія на представництво; міжнародний стандарт; адвокат; стажування