Забезпечення єдності судової практики вищими судовими інстанціями: європейський досвід - Деменчук, М. О.; Деменчук, М. А.; Demenchuk, M. O. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті на прикладі деяких країн Європи досліджується досвід забезпечення єдності судової практики вищими судовими інстанціями. Аналізується їх статус, місце в судовій системі й повноваження, якими наділені ці інстанції у сфері уніфікації судової практики.

Обеспечение единства судебной практики высшими судебными инстанциями: европейский опыт. В статье на примере некоторых стран Европы исследуется опыт обеспечения единства судебной практики высшими судебными инстанциями. Анализируется их статус, место в судебной системе и полномочия, которыми наделены эти инстанции в сфере унификации судебной практики.

Ensuring of the court practice unity by the highest judicial instance: European experience. Experience of European states in the sphere of ensuring court practice unity by the highest judicial instance is analyzed in the article. The status, powers and place in judicial system of this instance are the subject of researching
Деменчук М. О. Забезпечення єдності судової практики вищими судовими інстанціями: європейський досвід / М. О. Деменчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 210-216.
Keywords: суд; вища судова інстанція; судова система; єдність судової практики; суд; высшая судебная инстанция; судебная система; единство судебной практики; court; highest judicial authority; judicial system; court practice unity