Доктрина відповідальності за незаплановане вбивство під час вчинення злочину в американський науковій літературі та судовій практиці - Полянський, Євген Юрійович; Полянский, Евгений Юрьевич; Poljanskij, Evgenij (My University, 2012)
The concept of felony murder rule is researched: judicial cases, doctrinal sources, legislation are analyzed. Positive and negative results of the concept’s application are estimated.
Полянський Є. Ю. Доктрина відповідальності за незаплановане вбивство під час вчинення злочину в американський науковій літературі та судовій практиці / Є. Ю. Полянський // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія» : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відпов. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Т. 11. – С. 464-471.
Keywords: кримінальне право США; кримінально-правова доктрина; об'єктивне ставлення у вину; вбивство під час вчинення злочину; відповідальність за позбавлення життя; уголовное право США; уголовно-правовая доктрина; объективное вменение; убийство во время совершения преступления; ответсвенность за лишение жизни; U.S. criminal law; criminal law doctrines; objective imputation; felony murder rule; liability for murder